Producten

De ingrediënten van onze Tonka & Slabriki

Tonka & Slabriki

Onze tonka & slabriki zijn voorzien van organische ingrediënten die het haar en de huid bevorderen. We gaan deze ingrediënten doornemen in deze post.

Bijenwas

Bijenwas

Bijenwas heeft net zoals honing vele voordelen voor onze haar en huid. Bijenwas bevat namelijk hydraterende componenten zoals vitamine A. Deze componenten zorgen ervoor dat je huid het vocht vasthoudt waardoor je huid jong en stevig blijft.

Bovendien bevat Bijenwas ontstekingsremmende eigenschappen die de geïrriteerde en rode huid kalmeert. Zo helpt het bijvoorbeeld ook tegen puistjes en mee-eters en psoriasis. Dit komt doordat Bijenwas in staat is de huid te voeden en te hydrateren zonder de poriën te verstoppen. Bovendien heeft Bijenwas antibacteriële eigenschappen waardoor de huid goed wordt verzorgd. Om onder andere deze redenen wordt Bijenwas vaak toegevoegd aan huidverzorgingsproducten.

Bijenwas helpt ook tegen irriterende stoffen van buitenaf. Het werkt als een soort beschermingslaagje als het op de huid wordt aangebracht. Bij extreme weersomstandigheden kan Bijenwas je huid dus extra beschermen. Hiervoor raden wij Pure Tonka aan!

Ook voor het haar kent Bijenwas vele voordelen. De esters, vetzuren en Vitamine A in de Bijenwas bieden namelijk ontstekingsremmende eigenschappen die de hoofdhuid en haarzakjes diep voeden. Hierdoor kan Bijenwas haargroei bevorderen. Maar Bijenwas kan ook haaruitval voorkomen. Dit komt doordat Bijenwas vocht in het haar weet vast te houden en het haar voedt. Het is dus een ideale moisturizer voor je haar.

Slabriki

Slabriki

Slabriki heeft een reputatie als uitstekende remedie tegen geelzucht. De gehele plant kan als medicijn worden aangewend, inwendig als uitwendig. Het vocht van de verse jonge bladeren is heel ideaal om de huid te zuiveren tegen vlekken en eczeem.

Neem

Neemolie

Neemolie van hoge kwaliteit met krachtige werking. 100% pure Neemolie wordt gewonnen, door koude persing, uit zaadjes van Neemvruchten, afkomstig van de Neemboom, ook wel bekend als Azadirachta indica.
 

  • huidproblemen b.v. rode, jeukende en droge of gesprongen huid
  • koudgeperste neemolie uit zaden Neemboom vrucht
  • geen parabenen, geen parfum, niet getest op dieren
  • geen petrochemische bewerkingen of ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG of PPG) ​

Papaya

Papaya
Haargezondheid

In papaja is ook veel vitamine A aanwezig, hetgeen gekoppeld is met een goede haargezondheid. De vitamine is namelijk belangrijk voor de talgproductie, wat er voor zorgt het haar voldoende gehydrateerd blijft. Vitamine A doet ook de lichaamsweefsels groeien, zoals het huid en de haar. Ook vitamine C is belangrijk voor de haargezondheid. Dit zorgt er namelijk voor de opbouw en het onderhoud van collageen, zodat de huidstructuur voldoende ondersteund wordt.

Huid en wondgenezing

Wanneer een persoon gepureerde papaja op de huid toepast, versnelt dit de wondgenezing en tevens voorkomt dit een infectie door verbrande gebieden. De proteolytische enzymen chymopapaïne en papaïne in de fruitsoort zijn wellicht verantwoordelijk zijn voor deze positieve effecten. Verder worden behandelen mensen decubituszweren (doorligwonden) door zalven met het papaïne-enzym toe te passen op de huid.

Kokos olie

Kokosolie

Kokosolie is een triglyceride van laurinezuur. Simpeler gezegd: het is een drievoudig vet grotendeels bestaand uit laurinezuur. Laurinezuur is een vetzuur wat ook van nature voorkomt in onze eigen huidolie (talg). Het is dus niet zo vreemd dat je haar goed reageert op kokosolie.

En vanwege zijn lage moleculaire gewicht en recht lineaire ketting, kan kokosolie ook nog eens makkelijk tot in de haarschacht doordringen.

Je zult dan ook merken dat je haar na een nachtje slapen een deel van de kokosolie op heeft geslurpt die je de avond ervoor in je haar hebt gesmeerd.

Kokosolie lijkt misschien vet, maar dit valt reuze mee. Het is zelfs een vrij lichte olie, het is goed te verdelen en doordat het intrekt in je haar blijft het er ook niet zo op liggen. Hierdoor wordt je haar dus niet gelijk slierterg, slap en vet, zoals bij zwaardere oliën als olijfolie wel snel gebeurd.

Kokosolie voor je huid

Door de eigenschappen van laurinezuur heeft kokosolie een goede werking voor verschillende huid problemen zoals:

  • helpt eczeem tegen te gaan
  • kokosolie helpt tegen roos
  • biedt verlichting bij psoriasis

TONKA

Bevordert de haargroei, voedt het haar/hoofdhuid en gaat roos tegen.
Dit fijne product is zacht, soepel en heerlijk om aan te brengen.

Dit zijn de puur organische ingrediënten van Tonka & Slabriki.